onsdag 16 mars 2011

Små laxägg

Laxäggen är goda innan påskmiddagen med ett glas champagne eller till påskbuffen.
Receptet kommer från Buffé nr 3 2008.

Ingredienser:
Portioner: 12 stycken

100 g gravad lax
4 msk kesella gourmet (10 %)
1/2 pressad vitlöksklyfta
rivet skal av 1/2 lime
1 msk hackad persilja
12 crostinisalt

Tillagningstid:

Max 20 minSvårighetsgrad: Medel

Gör så här:
1. Finhacka laxen.
2. Blanda lax, kesella, vitlök, limeskal och 1/2 krm salt.
3. Forma till 12 små bollar. Strö över persilja.Hit kan man förbereda.
4. Servera laxäggen på färdiga crostini.FÖR ALLA? Äggfri, men kontrollera crostinin. Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd till crostini. Gör mjölkfri: byt kesella till mjölkfritt alternativ, tex Sour supreme. Kontrollera innehållet i crostinin

Inga kommentarer:

Skriv ut