torsdag 14 april 2011

Par­me­sanägg med parma och ba­si­li­ka



Ägghalvor som ska finnas på mitt buffebord på påskafton.  Gjorde dom förra påsken och dom var väldigt smarriga. Bild lånad från allt om mat.

Ingredienser:
4 ägg
2 st parmaskinka, skivor
4 st ägg
2 msk matlagningsgrädde
0,5 msk smör
salt
vitpeppar
parmesanost, hyvlad eller riven
4 g basilikablad, färska

Tillagning:

1 Stek parmaskinkan knaprig i torr, het stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper och klipp sedan skivorna i tunna remsor.
2 Knäck äggen (spara skalen till servering) och vispa ihop dem med grädde, salt och peppar.
3 Smält smöret på låg värme i en kastrull. Häll i äggsmeten och rör med en träsked tills äggen stelnar i en krämig röra. Rör på slutet ner cirka 2 tsk riven parmesan i äggröran.
4 Fördela äggröran i de tomma äggskalen (se separat tips) eller snapsglas. Ställ ett par remsor parmaskinka i varje, dekorera med parmesan och basilika.

Inga kommentarer:

Skriv ut