Påskgul och fin blir soppan av gul paprika och tomater. Den blir gul även med röda tomater. Den kan lagas en dag i förväg och värmas före serveringen. I stället för pilgrimsmusslor kan man trä upp räkor på spett.
Ingredienser:
10 små glas
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
1 st paprika, gul
1 st paprika, orange
1 msk smör
1 dl vitt torrt vin
6 dl vatten
2 st hönsbuljongtärningar
4 st tomater, gula eller röda
1 dl mellangrädde
1 tsk strösocker
2 krm salt
1 krm svartpeppar
Garnering:10 st pilgrimsmusslor eller räkor
1 msk smör
0,5 tsk salt
0,5 krm svartpeppar
Gör så här:1. Skala och hacka löken och vitlöken. Kärna ur paprikan och skär den i bitar.2. Fräs det i smör i en kastrull. Häll på vin och vatten.3. Lägg i buljongtärningar och låt soppan koka ca 2 minuter.4. Skär tomaterna i bitar och lägg i dem och sjud några min. Mixa soppan med grädden. Smaksätt med socker, salt och peppar.5. Stek pilgrimsmusslorna i smör ca 2 minuter per sida. Salta och peppra. Servera soppan i små glas och lägg i pilgrimsmusslorna på en träpinne.
Ingredienser:
10 små glas
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
1 st paprika, gul
1 st paprika, orange
1 msk smör
1 dl vitt torrt vin
6 dl vatten
2 st hönsbuljongtärningar
4 st tomater, gula eller röda
1 dl mellangrädde
1 tsk strösocker
2 krm salt
1 krm svartpeppar
Garnering:10 st pilgrimsmusslor eller räkor
1 msk smör
0,5 tsk salt
0,5 krm svartpeppar
Gör så här:1. Skala och hacka löken och vitlöken. Kärna ur paprikan och skär den i bitar.2. Fräs det i smör i en kastrull. Häll på vin och vatten.3. Lägg i buljongtärningar och låt soppan koka ca 2 minuter.4. Skär tomaterna i bitar och lägg i dem och sjud några min. Mixa soppan med grädden. Smaksätt med socker, salt och peppar.5. Stek pilgrimsmusslorna i smör ca 2 minuter per sida. Salta och peppra. Servera soppan i små glas och lägg i pilgrimsmusslorna på en träpinne.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar